Omgivning

B & B Björkhyddan hittar Du i Gamleby, Rumma i början av en underbar småländsk dalgång.
I Björkhyddan finns tre semesterlägenheter. Gamla huset, Solstråle och Drömvärld. Alldeles bakom huset ligger en islandshäst-uppfödning och några hundratal meter bort ligger sjön Rummen. I vår nära omgivning finns mycket att utforska och det finns inga gränser för "vandringslusten". Vår dalgång passar perfekt för cyckelturer och vandringsturer till någon av våra sjöar med Picknickkorgen fylld av hembakat bröd från vår bakstuga.

Gamleby, östersjön och den mångomskrivna skärgården ligger ca: 7 Km i östlig riktning. Orten Gamleby har anor sedan medeltiden och har en mycket intressant historia då befolkningen i olika omgångar tvingades att flytta till det nuvarande Västervik för att försvara den svenska kusten. Danskarna var dock militärt starkare och man tvingades att fly tillbaka till, just det ”gamleby”.

Västervik som är vår huvudort ligger bara några mil bort. Gamla staden (Båtsmangatan) med sina pitoreska träkåkar inbjuder till en liten stadsvandring! Kafé och resturangnäringen låter tala om sig i "sommarstaden" Västervik. Många kulturella evenemang avlöser varandra under sommarmånaderna. Visfestivalenen och MC- träff på Gränsö är bara några exempel på det digra kulturutbudet.

Vad som ligger oss varmast om hjärtat är de två följande utflyktsmålen.
- En personlig resa med fiskebåt till Städsholmen i skärgården bjuder på en fantastisk naturupplevelse och de gamla historierna av och om skärgårdsfolket i både bistra och goda tider lockar till både gråt och skratt.
Kaffe” mitt i naturen” med nybakat bröd från eget kök.
- En idyllisk individuell resa året runt genom ”pippiland” till älgparken i Virum bjuder på en fantastisk djur/naturupplevelse. Man får till och med ”pussa älgen”.
På dessa två utflyktsmål är vi självklart med som handledare och fotografer.

För Dig som har barnen med kan vi rekommendera en tur till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, gärna med en liten tur via Näs, Astrid Lindgrens och Pippis födelseort. I närheten, några kilometer norrut från Vimmerby finns även Nils Holgerssons Världs.

Under vintersäsongen bjuder isarna på skridskoåkning och pimpelfiske. Skidåkning i backar och skog är en självklarhet. Grillhuset i vår trädgård har öppet året om.

Hos oss kan Du starta dagen med frukost i trädgården eller i vårt gemytliga kök. Sedan kan Du välja mellan flera fritidsaktiviteter eller bara lata Dig med en god bok i vår trädgård.
Vad Du än väljer finns vi till hands med råd och dåd. Vi tillhandahåller även cyklar, kanot eller en eka.
Omgivningen och den rika naturen ”bjuder på” svampar, bär och fiskar som Du kan steka eller bereda vid egen liten härd i ditt lilla kök. Att bada, fiska och vandra ger Dig ochså välbehövlig avkoppling.